پوریا عباسی

Personal Blog of Pooria Abbasi

پوریا عباسی

Personal Blog of Pooria Abbasi

صفحه‌ی مستقل پوریا عباسی

پیوندها

معرفی فیلم (Invisible Guest)

سه شنبه, ۱۱ دی ۱۳۹۷، ۰۶:۱۵ ق.ظ


Title: The Invisible Guest

Runtime: 1h 46min

Genres: Crime, Mystery, Thriller

Release Date: 6 January 2017 (Spain)

Rate: 8.1/10 

Director: Oriol Paulo

Writer: Oriol Paulo

Stars: Mario Casas, Ana Wagener, Jose Coronado


داستان‌ های معمایی و پیچیده از گذشته تا به امروز، مخاطب‌های خاص خود را داشته اند و معمولاً بزرگترین چالشی که برای مخاطب ایجاد می‌کنند، چیدن پازل‌ های مختلف در کنار هم و پی بردن به داستان اصلی می‌باشد. نحوه‌ی پایان‌بندی این نوع داستان‌ ها از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که جمع‌ بندی نهایی، بسیاری از ناگفته‌ ها و نادیده‌ ها را می‌تواند بیان کرده و با ایجاد شوک، تصویری به‌ یاد ماندنی در ذهن مخاطب ثبت کند. بعضی از فیلم‌ ها در پایان، به داستان اصلی اشاره‌ ی مستقیم نمی‌کنند(به معمای مطرح شده، جواب مستقیمی نمی‌ دهند) و این خود مخاطب است که با تجزیه و تحلیل دیده‌ ها و شنیده‌ ها، به جمع‌بندی نهایی می‌ رسد. اما اکثر فیلم‌ ها، به طور واضح و کامل، در پایان‌بندی خود، داستان اصلی را فاش کرده و به یک نتیجه‌گیری کلی می‌ رسند که این فیلم نیز  از همین دسته‌ ی دوم می‌ باشد.


مهمترین نقطه‌ی قوت این فیلم، شیوه‌ی روایتی انتخاب شده برای آن است و همین موضوع باعث می‌شود داستان فیلم تا پایان، جذابیت خود را حفظ کرده و برای بسیاری از لحظات داستانی، توجیه کافی را داشته باشد. البته این اولین بار نیست که شاهد چنین شیوه‌ ی روایتی هستیم و در سال های دور و در فیلم به‌یادماندنی راشومون(Rashomon) به نویسندگی و کارگردانی آکیرا کوروساوا(Akira Kurosawa) این نوع روایت را تجربه کرده‌ ایم. به چالش کشیدن ذهن مخاطب در تشخیص واقعیت و به دنبال آن، ایجاد حس مشترک بین کاراکتر های فیلم و مخاطب، حاصل این نوع روایت است که در این فیلم به خوبی از آن استفاده شده است. اما فیلم در این زمینه با دو نوع مخاطب روبروست. مخاطب اول، داستان را دنبال می‌کند و در پایان فیلم با یک شوک بزرگ روبرو می‌ شود و با پی بردن به واقعیت، احساس لذت و رضایتمندی به او دست می‌ دهد. مخاطب دوم به طور دقیق و موشکافانه جلو می‌ رود و امکان‌پذیر بودن و باورپذیری اتفاقات مختلف را مورد بررسی قرار می‌ دهد. اگر شما از جنس مخاطب دوم هستید باید اعلام کنم که راه سختی در پیش دارید و یکی از بزرگترین چالش‌های فکری را در بین فیلم‌های معمایی که تا به امروز دیده‌اید، تجربه خواهید کرد. از همان ابتدای فیلم و همزمان با به حرکت درآمدن عقربه‌ی کرنومتر، بازی با ذهن شما نیز شروع می‌شود و با جلو رفتن داستان، این بازی شدیدتر شده و به نقطه‌ای می‌ رسد که راهی جز ادامه‌ی آن را برای شما باقی نمی‌ گذارد. در این فیلم، هیچ تفاوتی بین شما و کاراکترهای فیلم، وجود ندارد! اما علت آن چیست؟ در مواجهه شما با داستان فیلم، معماها و قسمت‎های مجهول بسیاری در ذهنتان به‌وجود می‌آیند. در طرف دیگر، برای هر کدام از شخصیت‌های فیلم نیز، ندانسته‌های بسیاری وجود دارد که همین موضوع باعث تشابه بین آنها و شما می‌شود و به دنبال آن خودتان را به صورت کامل در درون فیلم، حس می‌کنید.

Pranaa Art

  • ۹۷/۱۰/۱۱
  • پوریا عباسی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی